keskiviikko 7. marraskuuta 2018

93. Silmärumba on vihdoin ohi

Hei!
Maanantaina käytiin Eemelin kanssa neljännen kerran klinikalla, haava silmästä oli nyt vihdoin mennyt kokonaan umpeen ja haava muutenki oli siisti. Nyt on ohi se 2 kuukauden silmärumba ohi, vihdoin. Kuukauden päästä mennään vielä viimeisen kerran klinikalle ja tarkkaillaan silmää sen aikaa, sekä pidetään huppua varmuuden vuoksi vielä ulkona. Kaikki silmätipat jätettiin pois, paitsi sienitippa jota annetaan vielä n. kuukauden ajan saman verran kuin tähänkin asti eli kolmesti päivässä. Koska se sieni on kuitenkin sen verran sitkeä niin annetaan vielä varman päälle tippoja.
  Saadaan myös palata pikku hiljaa takaisin treeniin :) Ratsastin viime viikolla Eemelillä pellolla, tehtiin kaikissa askellajeissa pari volttia sekä laukassa molempiin suuntiin vähän reippaampaa. Poni tykkäs päästä parin kuukauden jälkeen tekemään töitä. Menin siis pellolla vain hetken, että sain sillekkin jotain tekemistä, kun ovat nytten hiekkatarhoissa kun on niin kuraista ja Eemeli siellä kaivoi kraatereita. Sillä ei ole myös nyt ollut kenkiä kun otettiin pois kuukausi sitten, koska se ei niitä karsinassa seistessä tarvinnut. Ja nyt saa sitten laittaa suoraan talvikengät jalkaan.   Silmä alkoi siis oireilemaan 6.9. luultiin ensin sen olevan vain tavallinen silmätulehdus. Lähtötilanne näytti tältä. Silmä vuotaa ja luomet turvonnut.Eläinläärin värjäsi silmän ja vihreä osa on tarttunut haava alueeseen kiinni. Silmä värjätty 11.9.Tarkkavaisimmat saattavat huomata harmauden silmässä 16.9.Tässä huomaatte silmien eron 25.9. alimmainen silmä on terve ja ylimmäinen se missä on haava

Silmä värjättiin ja väri tarttui enää tuohon pieneen alueeseen silmän alareunassa, haava oli vain siitä auki 20.10. Harmaa osa on arpeutunutta kalvoa ja sen alareunassa on verisuonitusta.
Kuva nyt viimeiseltä klinikka reissulta 5.11 Haava kokonaan ummessa ja silmä muutenkin siistin näköinen.


Mulla on koulua enää tämä ja ens viikko sitten alkaa kuukauden mittainen työssäoppi.Kiitos kun luit!
-Camilla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti