keskiviikko 19. heinäkuuta 2017

72. Valmennus ja rentoa laukkaa +video

Heissan!
Viime torstaina mulla oli tunti, tehtiin perusjuttuja pohkeenvästöö ja askellajit läpi. Vasemmassa laukassa oli hiukan hiomista, mutta muuten meni hyvin. Mentiin semmosta tehtävää missä tultiin toinen pitkäsivu ravia ja lyhyensivun keskellä käynnissä väistöö toiselle pitkällesivulle ja siitä laukannosto.

 Pari päivää ennen valmennusta harjoteltiin laukkaväistöjä ja mentiin rentoa laukkaa ilman käsiä. Eka mentiin askellajit läpi ja sitten harjoteltiin toista kertaa laukkaväistöjä, ne sujuu aika hyvin. Lopussa pientä videoo.
 Valmennus oli viime sunnuntaina. Alkuverkassa mentiin isolla ympyrällä käynnissä tempon vaihtelua ja samalla piti lyhentää heppaa, sama ravissa. Sit  otettiin molempiin suuntiin laukkaa. Tää tehtävä tehtiin molempiin suuntiin. Seuraavassa tehtävässä, me tultiin toisella pitkälläsivulla voltin jälkeen avoja ja sivun keskellä taas voltti ja sit avo sivun loppuun ja siitä laukka, laukattiin aina pari päätyympyrää. Vasenlaukka ei meinannu nousta, nousi  vasempaankin suuntaan helpommin oikeelaukka. Siihen ongelmaan me ettittiin ratkasua ja mun pitää muistaa pitää Eemelin oikee lapa myös mukana kun se välillä tuppaa pujahtaan sieltä ulos niin nousee vasenlaukka. Ja sit myös asettaa turpaa ulospäin, vaikka turpa on ulospäin sen pitää silti nostaa vasenlaukka.
Uusilla vinkeillä jatketaan!

Eilen käytiin Nellin kans rento köpöttely maasto, me otettiin vähän nurmella laukkaa ja tiellä ravia ja käyntiä. 
Kiitos kun luit!
-Camilla

2 kommenttia:

  1. Saanko kysyä miks käytät kannuksia? Ei oo mikään vihakommentti tai ainakaan oo tarkoitus olla, mutta mietin vaan, kun hevonenkin on noin nuori. Musta ois kiva tietää mihin tarkoitukseen käytät niitä nuoren kanssa :) hyvä postaus!

    VastaaPoista
  2. Käytin niitä sen takia, että se vähän aktivoitus enemmän, kun se oli hieman hidas pohkeelle. Sain noiden avulla sen aktiivisemmaks ja en käytä niitä joka päivä, sillon tällön vaan, eli hairvoin. :) Ja kiitos!

    VastaaPoista